ENZO AUTOMOTIVE

Auto importeren Portugal

Auto importeren uit Portugal is een populaire keuze

Het importeren van een auto uit Portugal is een steeds populairdere keuze voor autoliefhebbers en slimme kopers in Nederland. De Portugese automarkt staat bekend om zijn brede aanbod, aantrekkelijke prijzen en hoogwaardige voertuigen. Of u nu op zoek bent naar een gloednieuwe wagen of een betrouwbare tweedehands auto, Portugal biedt tal van mogelijkheden. Bij Enzo Automotive begeleiden we u graag door het hele proces van auto importeren uit Portugal, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe aankoop.

Een auto importeren uit Portugal is een goede keuze

Een auto importeren uit Portugal biedt vele voordelen. Ten eerste is er het ruime aanbod aan voertuigen van alle merken en modellen, waardoor u meer keuze heeft dan op de Nederlandse markt. Portugese auto’s staan bekend om hun degelijkheid en innovatie, vaak uitgerust met de nieuwste technologieën. Bovendien zijn de prijzen in Portugal vaak gunstiger, zelfs na het betalen van invoerrechten en BTW. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing ten opzichte van het kopen van dezelfde auto in Nederland. Daarnaast kunt u profiteren van de uitgebreide onderhoudshistorie en vaak betere staat van onderhoud, omdat Portugese autobezitters hun voertuigen doorgaans goed verzorgen.

Onze meerwaarde

Auto service icoon

INKOOP EN VERKOOP

Onze showroom kent een continu veranderende collectie auto’s. Mocht uw ideale auto er vandaag niet tussen staan, dan gaan wij voor u op zoek. Uiteraard bieden we ook mogelijkheden voor het inruilen van uw huidige auto.

Klantgericht icoon

KLANTGERICHTE AANPAK

Uw tevredenheid is onze topprioriteit. We nemen daarom uitgebreid de tijd om u, zowel persoonlijk als op afstand, van het beste advies te voorzien.

Enzo team icoon

HET ENZO TEAM

Bij Enzo Automotive zijn we één familie van autoliefhebbers. Samen zetten we ons in om ervoor te zorgen dat uw autorij-ervaring naadloos en plezierig verloopt.

Expertise en gemak icoon

EXPERTISE EN GEMAK

Dankzij onze diepgaande kennis, jaren van ervaring in de branche en een omvangrijk netwerk door heel Europa, garanderen wij deskundigheid en een vlotte afhandeling in het verkoopproces.

Ruime kennis en ervaring bij de import van auto’s uit Portugal

Bij Enzo Automotive hebben we jarenlange ervaring in het importeren van auto’s uit Portugal. Ons team van specialisten kent de Portugese automarkt door en door en weet precies waar op gelet moet worden bij de aankoop en import van een voertuig. Wij verzorgen alle administratieve rompslomp, van het regelen van de exportpapieren tot het transport en de keuringen in Nederland. Dankzij onze diepgaande kennis en uitgebreide netwerk kunnen we snel en efficiënt handelen, waardoor u geen onnodige vertragingen ondervindt. Bovendien bieden we persoonlijk advies op maat, zodat u zeker weet dat u de beste deal krijgt voor uw nieuwe auto.

Referenties

Rats Ratske
Rats Ratske
Geverifieerde klant
Read More
Bmw x1 gekocht echt prima bedrijf. Nette prijs voor mijn inruil. Leverde nette auto in en kreeg dat ook te horen. Onderhandeling verloopt netjes zonder onzin. Dit bedrijf komt zijn woord na.
Laurens van der Lans
Laurens van der Lans
Geverifieerde klant
Read More
Golf 7 met defecte versnellingsbak gekocht; succesvol onder garantie gereviseerd. Aanbevolen dankzij Enzo's betrouwbaarheid.
Florenz Jacet
Florenz Jacet
Geverifieerde klant
Read More
Zeer goed bedrijf. aardige mensen. een goede auto gekocht voor een goede prijs.
Brian Claessen
Brian Claessen
Geverifieerde klant
Read More
Ik heb een jaar geleden een M4 gekocht bij Enzo, en nu een jaar later ben ik nog steeds zo blij met de auto. Fijne vent!
Bernardo Van Loon
Bernardo Van Loon
Geverifieerde klant
Read More
Fris bedrijf met nette occasions, eigenaar Enzo is snel bereikbaar en belt terug! Prettig bedrijf om zaken mee te doen.
Pim Koolmees
Pim Koolmees
Geverifieerde klant
Read More
Mooie, nette & voordelige auto uit 2014 gekocht, kleine schades na overleg verholpen. Na 2 maanden nog steeds top; aanrader!
Previous
Next

Neem direct contact op!

Veelgestelde vragen

Het importeren van een auto uit Portugal is populair vanwege de vele voordelen die het biedt. Portugese auto’s staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, vaak uitgerust met de nieuwste technologieën. De prijzen zijn vaak lager dan in Nederland, waardoor kopers kunnen besparen, zelfs na het betalen van invoerrechten en belastingen. Daarnaast is het aanbod aan auto’s in Portugal zeer breed, wat betekent dat u meer keuze heeft uit verschillende merken en modellen. Het uitgebreide en gedetailleerde onderhoudsverleden van Portugese auto’s is ook een groot pluspunt, waardoor kopers meer vertrouwen hebben in de staat van hun aankoop.
Het importeren van een auto uit Portugal begint met het selecteren van de gewenste auto. Vervolgens moet de aankoop geregeld worden, inclusief het controleren van alle benodigde documenten zoals de onderhoudsgeschiedenis en het exportcertificaat. De auto moet naar Nederland worden getransporteerd, wat vaak door een gespecialiseerd transportbedrijf wordt gedaan. Eenmaal in Nederland, moet de auto worden gekeurd door de RDW en de belastingdienst (BPM) moet worden betaald. Tot slot moet de auto op Nederlands kenteken worden gezet voordat deze de weg op mag. Het hele proces kan efficiënt verlopen met de hulp van een specialist zoals Enzo Automotive.
Bij het importeren van een auto uit Portugal zijn er enkele belangrijke aandachtspunten. Controleer altijd de onderhoudsgeschiedenis van de auto om zeker te zijn van de staat en betrouwbaarheid van het voertuig. Zorg ervoor dat alle benodigde documenten compleet en correct zijn, zoals het exportcertificaat en het bewijs van eigendom. Houd rekening met de bijkomende kosten zoals transport, RDW-keuring en BPM. Het is ook belangrijk om te weten hoe de garantie en servicevoorwaarden in Nederland geregeld zijn. Tot slot kan het nuttig zijn om de auto te laten inspecteren door een onafhankelijke expert voordat u tot aankoop overgaat, om verborgen gebreken te voorkomen.
De kosten van het importeren van een auto uit Portugal kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Naast de aankoopprijs van de auto moet u rekening houden met transportkosten naar Nederland. Eenmaal in Nederland, moet de auto worden gekeurd door de RDW, wat ook kosten met zich meebrengt. Daarnaast is er de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) die u moet betalen op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Tot slot kunnen er kosten zijn voor het aanvragen van een Nederlands kenteken en eventuele reparaties of aanpassingen die nodig zijn om de auto te laten voldoen aan de Nederlandse eisen. Het is verstandig om een gedetailleerd kostenoverzicht te laten maken voordat u de auto importeert.
Het laten importeren van een auto door een specialist biedt vele voordelen. Een specialist zoals Enzo Automotive heeft de kennis en ervaring om het proces soepel en efficiënt te laten verlopen. Wij zorgen voor alle administratieve zaken, van het regelen van de exportpapieren tot het betalen van de BPM en het op kenteken zetten van de auto. Dit bespaart u tijd en moeite en zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over juridische en administratieve complicaties. Bovendien hebben wij toegang tot een breed netwerk van betrouwbare dealers en kunnen wij vaak betere deals onderhandelen. Door gebruik te maken van onze diensten, kunt u erop vertrouwen dat uw auto veilig en snel in Nederland wordt geïmporteerd en klaar is voor gebruik.
Bij het importeren van een auto uit Portugal is het belangrijk om te controleren of er garantie van toepassing is. Sommige auto’s komen met een resterende fabrieksgarantie die ook in Nederland geldig is. Daarnaast bieden sommige Portugese dealers extra garantieopties aan. Het is verstandig om dit van tevoren goed te onderzoeken en, indien nodig, extra garantie af te sluiten voor extra gemoedsrust.
De betrouwbaarheid van de kilometerstand is een cruciaal aspect bij het importeren van een auto uit Portugal. Het is belangrijk om te kiezen voor auto’s waarvan de kilometerstand is gedocumenteerd en gecontroleerd. In Portugal zijn er organisaties zoals de TÜV die gedetailleerde keuringen uitvoeren. Het is raadzaam om een aankoopkeuring te laten doen door een onafhankelijke partij om er zeker van te zijn dat de kilometerstand klopt en dat de auto in goede staat verkeert.
Ja, er kunnen verschillen zijn in de specificaties van auto’s die in Portugal worden verkocht in vergelijking met die in Nederland. Dit kan betrekking hebben op technische specificaties, zoals motoren en emissienormen, maar ook op uitrustingsniveaus en accessoires. Het is belangrijk om deze verschillen te kennen en te begrijpen wat dit betekent voor gebruik en onderhoud in Nederland. Een specialist kan u helpen om een auto te kiezen die aan uw verwachtingen voldoet en geschikt is voor de Nederlandse wegen.
Nadat uw geïmporteerde auto in Nederland is aangekomen en is goedgekeurd door de RDW, moet deze geregistreerd worden en een Nederlands kenteken krijgen. Vervolgens moet de auto worden verzekerd voordat u de weg op mag. Het is belangrijk om te weten welke documenten nodig zijn voor registratie en hoe u een passende verzekering kunt afsluiten. Bij Enzo Automotive begeleiden we u stap voor stap door dit proces, zodat u zonder zorgen de weg op kunt.
Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor het importeren van een auto uit Portugal naar Nederland. U kunt ervoor kiezen om de auto zelf op te halen en naar Nederland te rijden, wat vaak de snelste en meest kostenefficiënte optie is. Alternatief kunt u gebruik maken van gespecialiseerde transportdiensten die de auto veilig en verzekerd naar Nederland brengen. Bij Enzo Automotive kunnen we u helpen bij het kiezen van de beste transportoptie en het regelen van alle benodigde logistiek.